Tigre i Buenos Aires

Tanken på att ta det lugnt fick stå tillbaka för att upptäcka floddeltat längs med Rio de la Plata. Sagt och gjort, en bussresa senare för att byta till pendeltåg och vad som kändes som en evighet men i verkligheten var närmare 1.5h så var jag framme i utkanten av Buenos Aires, i Tigre.

Självklart började det regna lagom till att jag kom fram och regnjackan, ja den lämnade jag på hostelet men det hindrade inte mig från att hoppa på en katamaran för att se deltat, som tur är fanns det tak! Själva floden/floderna är bruna och vattnet ser allt annat än trevligt ut, det hindrade dock inte lokalborna från att bada och jag som hade förväntat mig ”vildmark” blev aningen förvånad att nästan allting var bebyggt med sommarstugor och den ena piren flådigare än den andre. Riktigt mysigt ställe och jag får känslan av att detta är ungefär vad Stockholms skärgård är för stockholmarna, en perfekt tillflyktsort under de varma sommardagarna. Det andra som slår mig är hur många skeppsvrak som ligger längs kanterna, det ser iallafall ut på avstånd som de är strippade på allt som kan vara av minsta värde så de är nog ingen miljöförstöring i sig men det ser ruffigt ut och de blir en skön mix av lyxiga sommarhus med ett rostigt fraktskepp eller fiskebåt på andra ön.

Efter tittat på Google Maps så valde jag att ta bara tåget halvvägs hem, tanken var att gå längs med floden i vad som såg ut som ett par riktigt fina parker på väg hem. En mycket bra tanke, nackdelen var bara parkerna var inte tillgängliga för allmänheten utan det var en park för polisen, en för flottan å så vidare, istället för en fin strandpromenad blev det att gå längs med motorvägen och utmed inhängagnade (med taggtråd) parker. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig men jag stötte på lite locals som såg lika förvånade ut som de var glada att se mig. Hemlösa är vanlig syn här men dessa var glada och kokade te för fulla muggar under motorvägsbron. Vis av sagan om bockarna Bruse så valde jag dock att inte stanna och dricka te med dom, vem vet hur de hade slutat.

Av en slump stötte jag även på Tierra Santa, en form av ett konstgjort Jerusalem. Allt är konstgjort och av plats, även palmerna trots att det växer riktiga palmer här på plats och ja, jag vet inte riktigt vad parken är till för. Tyvärr är den enbart öppen torsdag-söndag så jag kunde inte gå in och njuta av spektaklet men jag det såg verkligen super-tacky ut de lilla jag såg av att kika in över staketet.

Kommentera