Palermo i Buenos Aires

Slutet på min resa börjar närma sig men först så måste jag besöka stadsdelen som alla har rekommenderat, Palermo. Stadsdelen är stor och består av flera trendiga mindre delar som Hollywood och Soho där det finns hipsters i överflöd och den ena baren är trendigare än den andre.

Det känns lite som att komma till ett stort södermalm, alla tävlar om att vara lagom mycket annorlunda och unika utan att för den skull gå för långt så de blir klassade som konstiga. Det hela känns fejk och väldigt ytligt men samtidigt är det riktigt trevligt att bara gå från dena ena baren till andra och utnyttja de många rooftop bars som finns. Det finns även en hel del fina parker som exempelvis Parque Tres de Febrero som förmodlien är den perfekta dejt-parken med sin rosenträdgård eller den japanska trädgården som till skillnad från sin kusin i Paraguay faktiskt är en trädgård vilket gör att jag ändå tycker om att vara här, precis som södermalm.

Kvällen avslutade som en ölkväll ska göras, med pizza! Dock blev det en annorlunda upplevelse då jag för första gången provade en veganpizza, brödet och tomatsåsen var helt ok men ost-substitutet gjort av tofu var, annorlunda minst sagt.

Att sammanfatta min upplevelse av Buenos Aires är svårt, det är en gigantisk stad som garanterat har något för alla. Italienska influenser flyter igenom överallt och engelska fungerar hyffsat bra. Det underlättar dock helt klart om du pratar spanska. Säkerhetsläget känns bra och jag har inte upplevt otrygg någonstans, fast det har jag inte gjort någonstans på den här resan i sydamerika men bästa sättet att beskriva staden är nog som en mix mellan New York och Barcelona, stort, kaotiskt och alldeles alldeles underbart.

Kommentera