Tillbaka i Buenos Aires

Full av upplevelser efter min resa till Antarktis (som kommer få ett eget kapitel) så är jag nu tillbaka i Buenos Aires för ett par dagars kombinerat slappande och upptäckande av staden. Har spenderat ett par dagar tidigare här och hann då beta av ett par turistattraktioner som tex Cementerio de la Recoleta, en pampig kyrkogård där bla Evita ligger begravd men de som lockar mig är uppleva känslan av en nekropolis och att den ena graven är mer påkostad än den andra. Vissa gravar har glas så man ser kistan innanför vilket är lite makabert men ändå vackert.

Jag hann även tidigare att besöka La Boca, ett tidigare ruffigt hamnkvarter som nu fått en massa färg men förmodligen är mest känd för att vara tangons födelseplats och nu är en turistmagnet utav hög klass. Nej jag dansade inte tango och jag poserade inte på balkongen som alla andra turister men jag drack en öl och tittade ut över folkhavet samtidigt som jag satte i mig en choripan, en slags korv med bröd.

Idag blev det en tur till reserva ecologica, en våtmark som byggdes av den argentinska militärdiktaturen och som idag är vida populär för att vandra, cykla, fågelskåda eller bara slå sig ner intill Rio de la Plata. Tydligen ska det finnas över 300 sorters fåglar här men då jag inte är någon birder så nöjde jag mig med att njuta av både värmen och naturen.

Passande nog så hittade jag även ARA Uruguay, korvetten som räddade både livet och antarktisexpeditionen för Nordenskiöld. En berättelse om en Antarktisexpedition där det mesta gick fel men som ändå slutade lyckligt, iallafall tills en buss satte stopp för äventyraren Nordenskiölds liv på en gata i Göteborg.

Lunchen blev köttbuffe, nej jag skämtar inte. Det var verkligen en buffe med ett stort salladsbord (vem bryr sig om de?!?) och en gigantisk grill med 2-3 kockar, man lämnade helt enkelt över talriken och sa vilka bitar man ville ha. Något problematiskt för mig som inte kan spanska men tacksamt nog hade de en stor skylt av både ko och gris med namnen på de olika bitarna man kunde beställa. Kanske inte så oväntat så åt jag för mycket och nu sitter jag här på hostelet, köttsvettas och kan inte röra mig men det var lätt värt de!

Kommentera