Ännu en valdag!

Vis av min erfarenhet från Bolivia som drabbades av total nedstängning så valde jag och Jonatan, en gammal resekamrat som jag träffade på i Buenos Aires att fly fältet. En nattbuss senare och vi är i Posadas, tittandes ut över Paranáfloden som är gränsen mellan Argentina och Paraguay. Vår plan att ta tåget över floden slog dock genast slint, självklart är tågen nedstängda under valdagen. En aning dyrare än planerat (fortfarande billigt) taxiresa avlöpte dock väl och vi var säkra på andra sidan i Encarnación.

Nu visar det sig dock att det är söndag idag. Jag vet inte varför men i den här staden verkar inga butiker eller resturanger ha öppet på söndagar så ja, vi slapp nedstängning men likförbannat så har vi ingenting att göra. Vår plan av att besöka en gammal jesuit-ruin sattes stopp av regn och hård vind men vi slapp iallafall stenkastande demostranter och en tårgasskjutande poliskår.

Encarnacón är ingen stor stad och även om de mesta är nedstängt så har vi lyckats hitta både lite mat och en god drink vid playa San Jose. Det blev med andra ord en väldigt lugn dag som mest gick ut på fönstershoppandes, under förmiddagen kändes det helt klart som en spökstad och när vi nådde Encarneción city park så kändes det overkligt, mer övergivet och spökliknande än mitt besök i Pripyat. Framåt eftermiddagen i samband med att solen tittade fram så började dock folk hitta ut men nästan allting är fortfarande stängt.

Kommentera