Dagstripp till Uruguay

Colonia del sacramento är en liten stad precis intill Rio de la plata i Uruguay och tydligen ska det vara landets äldsta också. Staden anlades av Portugiserna när de koloniserade sydamerika och efter diverse krig mot Spanjorerna slutade det hela med att Spanien tog över och snabbspolning framåt, nu tillhör det Uruguaya.

Staden är som sagt liten och ska man vara helt ärlig så är de moderna delarna av staden inte mycket att hurra för. Enligt wikipedia så ståtar staden med hela 21 000 invånare men det var inte dessa som lockade mig. Istället var det de historiska kvarteren som enligt ryktet ska vara riktigt mysiga och uppsatta på Unescos världsarvslista.

Nu har jag inte varit i Portugal ännu men det känns verkligen som om man vandrar runt i en pittoresk medelhavsby. Smala gator, vita putsade låga hus, en fyr mitt i staden och så klart, massor av resturanger, barer och cafeer. Det är helt klart turistigt och överallt hör man tyska, franska och italienska men det gör liksom ingenting, det är fortfarande sjukt mysigt att bara vandra på.

Men skulle inte jag till Buenos Aires? Jo och det är där jag har min bas för tillfället, dock lämpar det sig så bra att man kan ta snabbfärja till Colonia på 45min, och med stadens storlek så är det en perfekt dagsutflykt, enda nackdelen är att nu har jag ytterliggare 4 stämplar i passet vilket tar upp en hel sida och svenska pass är alldeles för tunna.

Kommentera