Åka buss

Startade dagen avslappnat med frukost och promenad mot bussstationen mot vad som var tänkt som en lugn bussresa igenom Paraguay och mot gränsen till Brasilien, så blev de inte riktigt.

Att köpa bussbiljett var inga problem och vi behövde bara vänta en timme som spenderades med att dricka Tereré, Paraguays nationaldryck som smakade väldigt mycket mynta men överlag var riktigt gott. När tiden börjar närma sig för avgång så rullar en riktig skrothög till buss in på terminalen och japp, det var min.

Bortskämd som jag blivit av extremt bra bussar så var detta en katastrof, ca 39grader utomhus och jag får en buss utan AC, stenhårda säten och med en toalett som jag inte ens vågade att besöka. Någon tidtabell har jag aldrig lyckats hitta men enligt wikitravel så bör bussresan ta 4h, min tog 6h eftersom skrothögen slutade att fungera helt ungefär halvvägs och jag var tvungen att vänta in och byta till nästa.

Nu har jag korsat landet från syd till norr, startade i Encarnación och slutade i Ciudad del Este och även om jag inte ångrar resan så kan jag spontant faktiskt inte rekommendera någon att åka till Paraguay, visst det är ruskigt vackert med grön och fin natur, stora åkermarker och absolut noll turister. Just de sista kanske de finns en anledning till dock, de finns ingenting att göra här. Folket är supertrevliga, maten är ruskigt god och allting är billigt men de räcker någon timme, sen blir man uttråkad.

Det betyder att ja tog rycksäcken och korsade gränsen mot Brasilienn igen, imorgon blir det att undersöka Iguazu Falls från Brasilianska sidan.

Kommentera