Sista skiddagen

Gondolen öppnade äntligen upp och vi fick än en gång njuta av den enastående utsikten över himalaya, kippa efter luft på den höga höjden men framför få få kvalitetsåk i högalpint område. Snön kunde helt klart vara bättre då den är varm och geggig nu men det struntade vi i utan istället njöt vi till 100 procent av vad som förmodligen blir vår sista skiddag för denna semestern.  En lite halvläskig sak som inträffade idag var när jag skråade över en ravin, ett ljudligt knak och så såg jag en spricka igenom snötäcket och som på nolltid stod jag på ett isflak istället för på bergssidan, tur för mig så släppte det aldrig och jag kunde åka vidare som ingenting hade hänt men jag lovar att hjärtat slog ett par extra slag.

Framåt sen eftermiddag när vi vilade ut på hotellrummet så mer eller mindre sparkas dörren upp och in flyger vår hotellpersonal skrikandes ”Sir sir, come outside, monkeys!” och ja de hade rätt,  hela området utanför hotellet var fyllt med snöapor i alla möjliga storlekar, tjocka som smala, gamla som unga. Vilken underbar avslutning och vi skrattade åt aporna, hotellpersonalen skrattade åt oss och vi tog närmare 170 kort  bara på apor.

Hotellpersonalen hade väldigt kul åt oss eftersom vi blev så roade av apor och när jag berättade att vi inte hade några vilda apor så vägrar de tro på oss, alla vet ju att apor finns överallt. Efter en smärre övertalning så gick de med på att vi inte hade vilda apor och kontrade då med men tiger och leopard finns väl? Han såg väldigt skeptisk ch frågande ut när vi fick svara att de farligaste djuret vi har i Sverige är nog älgen, Sverige har helt enkelt jävligt tråkigt djurliv.

”But you hae tigers or leopards?”
-Hotellmanagern frågar om det svenska djurlivet

Kommentera