Vilodagar i Cusco

En stukad fot samt att jag känner mig lite snuvig satte stopp för mina planer att besöka rainbow mountain. Det hade förmodligen gått bra ändå men att hajka runt 10km totalt upp till 5000möh är påfrestande och jag väljer hellre att avstå för att kunna njuta av resten av resan istället för att köra slut på mig helt.

Så istället blev det två dagar vilande på ett nytt hostel i Cusco. Denna gången fick prislappen bestämma och jag bor minst sagt i ett jäkla ruckel men personalen är trevlig, de övriga gästerna är riktigt trevliga och hostelet ligger i stort sett mitt i city vilket gör det hela behändigt och värt varenda krona och det är inga många i detta fallet.

Igår spenderades merparten av tiden att glida runt i Cusco och titta medan idag så har det regnat, åskat och blixtrat rejält vilket gjort att jag framförallt varit social på hostelet.

Det är just den biten som är så bra med hostel, man träffar folk. Nu är ioförsig merparten av besökarna här spansktalande och min spanska är minst sagt bristfällig men oavsett så träffar man folk, umgås och lär sig nya saker hela tiden. Diskussionerna har gått högt som lågt och språket? Ja de blir en salig blandning av alla möjliga språk men vi förstår varandra ändå.

Kommentera