En stad i staden

En nattbuss senare och jag vaknade upp i en ny stad att utforska, denna gången Arequipa. Var inte riktigt med i min ursprungliga grova plan att åka hit men äh, planer är till för att ändras och nu får jag möjligheten att få se en livs levande kondor.

Dagen spenderades dock på att utforska Arequipa som med sina 1 miljon invånare känns förvånansvärt liten. Mysig helt klart men liten och en dag här är fullt tillräckligt.

I själva staden hittade jag dock en helt egen, ny stad. Det är klostret Santa Catalina som jag ägnade ett par timmar åt att utforska. Nu är jag varken kristen, troende eller något stort fan av att utforska kyrkor men ändå var detta som att hitta Eldorado. Så lugnt, skönt och otroligt vackert med både väggmålningar och arkitektur vilket fick mig att vandra runt betydligt längre än planerat och klostret är verkligen gigantiskt och har sitt egna vägnät med gatunamn döpta efter spanska städer.

Kul kuriosa är att under en av jordbävningarna här så rasade stora delar av muren runt klostret och fram kom en massa barnskelett och foster, verkar som prästerna såg till att nunnorna fick göra bot på mindre tradionellt sätt.

Kommentera