I Macchu Picchu

Även om jag redan var på plats i Aguas Caliente så började dagen ruskigt tidigt, närmare 05.00 för att ställa sig i kö till bussarna som bokstavligt tavlat skyfflar på mänger med turister till Macchu Picchu. När man köper biljett till Macchu Picchu så bestäms en tid när man får komma in och enligt regelverket så måste man ha en guide med och får enbart stanna i 4h, Koll på guide eller hur länge man är där efterlevs inte men du kommer inte på bussen förren det är din tur.

Borde vara bra för att minimer slitaget och för att man ska kunna uppleva det hela utan att det är alldeles för mycket folk men massor av folk är det där uppe.

Jag kom upp på morgonen vid 7-tiden och bergstopparna låg dolda i moln vilket gav det hela en härlig, mystisk stämning. Så fort solen kom fram skingrades molnen och istället dränktes hela stället i strålande sol och blå himmer, varmt men kunde knappast bli mycket bättre. Min guide var riktigt bra och förklarade vad de olika husen hade varit, hur allting byggdes och hur de de klarade sig undan spanjorerna för att sedan avsluta med att ge lite tips på vad man kunde göra själv. Sammanlagt blev det nog 3h med guide och ytterliggare 3h där jag vandrade runt själv, bland annat hikade jag bort till The sun gate som är en nätt hike på 300 höjdmeter så jag har iallafall vandrat lite äkta inka-stig också.

Hela stället är helt magiskt och går knappt att beskriva, det är klassat som ett av världens sju nya underverk och jag förstår verkligen varför. Det är nog också ett av de första som jag verklige blivit superimponerad av och inte tycker att de är lite meh. Min bilder behöver redieras lite men här kommer ett smakprov.

Kommentera