Mycket buss blir de

Efter varit på resande fot i 23h så kommer de här bli ett kort inlägg få de sliter att vara luffare.

Började med att checka ut från hostelet och ta nattbussen från Arequipa till Puno. Bussen var grym som vanligt men så värst mycket sömn blev de inte ändå. Väl framme i Puno insåg jag snabbt att mina fördomar stämmer och de finns inte så mycket att göra här.

En snabb tur igenom stan och sedan på en halvdagstur ut till de berömda flytande öarna i titikakasjön, världens högst belägna sjö. De vart helt klart kul att se och vi fick även gå in och se hur de bodde. Självklart mot att de vilje sälja saker men de kan jag godta i detta fallet och de erbjuder ju något mer än krimskrams.

Jag är dock skeptisk till att kalla de för öar, det är mer som flottar, fast gjorde av naturliga material så de behöver bygga om allt ett par gånger per år, en bonuseffekt var de härligt gungande när man gick på ”öarna”, märktes verkligen att de var flytande.

På eftermiddagen sen hoppade jag på nästa buss, mot La Paz. Detta var var ingen turistbuss utan av den typen av bussar vi har i Sverige, 10h på den var inte kul men jag fick en bensträckare iallafall när jag vandrade över gränsen till Bolivia och ganska exakt 23h senare checkar jag in på nytt hostel, i en ny stad i ett nytt land.

Kommentera