Framme i La Paz

Staden är högt placerad och som om den tunna luften inte vore jobbig nog så är den helt galet backig. Man tittar på kartan och tycker att dit kan jag gå för de är inte långt men det kartan inte visar är att det är helt bisart branta både uppför och nerförbackar innan man kommer fram. Från att ha snittat ca 30 000 steg om dagen är jag nu nere i 14 000, fortfarande inte dåligt för en gammal gubbe som mig dock.

Staden är dock väldigt vacker på sitt sätt, majoriteten av husen är byggda i tegel och har varken puts eller färg vilket ser slarvigt och halvfärdigt ut medan sedan bryts det av, som om någon färgbombat just ett specifikt område eller hus.

Dagen spenderades med att försöka lära sig hitta då jag kommer vara här ett par dagar. Strollade runt i de centrala delarna, spanade in Witches Market, Klättrade upp och ja, de var sjukt jobbigt men väl värt besöket på utsiktsplatsen Mirador Killi Killi med utsikt över hela staden och dess omgivande bergstoppar.

Det blev ävet ett besök hos en tour-agent och försök till att få ihop resan. Tydligen har Bolivia presidentval vilket innebär att alla flyg och bussar är nedstängda vilket sabbade min grova planering. Dagarna springer iväg och tro det eller ej, jag har faktiskt en tid att passa.

Kommentera