I regnskogen

Tillbaka i civilisationen igen så sitter jag nu och väntar på en buss som ska ta mig till Cusco och förhoppningsvis får jag se ännu ett av av de moderna underverken.

De senaste dagarna har dock spenderats i regnskogen eller närmare bestämt Tambopata nationalpark i Amazonas. Just nu är det torrperiod vilket innebär att floden Rio Madre De Dios som säkert är närmare 100m bred bara är ca 5m djup, under regnperioden som börjar i december stiger floden 5-6m, ofattbart vilka mängder regn det pratas om men man ser spåren längs strandkanten.

Bott galet bra på två olika lodges och blivit bortskämd med alldeles för mycket mat, dagarna har dock varit långa och jag har gått upp ca 04.00 varje dag för att ge mig ut på tapirjakt, fågelskådning och även en dag en paddel tur på ”Sandoval lake”. Rätt jobbigt och tyvärr dåligt väder första dagarna så djuren lyste med sin frånvaro men de tog sig framåt slutet och jag lyckades se både Aror, papegojor och en hel drös med andra fåglar. Jag såg även både vit och svart kajman, Aguiter, apor av alla de möjliga slag och även kapybara, ingen jaguar eller tapir dock.

Det är lite besvikelse jag känner över att inte sett mer, stora djur men det är så det är att se just vilda djur, man vet aldrig vad som kan ske. Besökte Puerto Maldonado zoo i väntan på bussen så jag har sett både puma, jaguar, anakonda och boa nu men det var som sagt på zoo, det räknas inte.

Ett par bilder som är tagna med mobilen nedan:

Kommentera