I Cusco

Puerto Maldonado ligger ca 185m över havet, Cusco närmare 3400m och jag må vara framme fysiskt men jäklar vad sänkt jag är, Coca-te och tugga coca-blad hjälper lite men inte tillräckligt.

Lite osäker på om de är höjdmeterna, 10h bussfärden hit eller att min mage inte uppskattade Ceviche lika mycket som min mun, oavsett har det blivit en väldigt lugn dag. Jag hoppade på en 2h lång city tour där vi gick igenom vad som känns som de mesta Cusco har att erbjuda.

Bussfärden hit var dock helt galet bra, bussarna är sjukt fina och lyxiga och jag somnade som en baby innan vi ens hann lämna stan, vägen hit var dock hyffsat krokig och stigande och ja, jag blev åksjuk, något jag ytterst sällan blir men det beror troligen på kombinationen av krokig väg och totalt svart ute så man hade ingen aning om var horisonten var.

Själva Cusco känns som en väldigt turistig stad, här hittar man hostels och tour-agencies i varje gathörn men historiska stadsdelen är mysig och de var helt klart intressant att få en introduktion om inka-perioden och varför stan ser ut som den gör. Självklart hittades även en jesus-staty, stående på en topp så den är synlig från hela stan. Jag tycker jag känner igen de från Rio de Janeiro, vilken var betydligt ståtligare.

Kommentera