Framme i Peru

Tittar man på kartan så ser de inte mycket ut för världen att ta sig från Rio de Janeiro till Puerto Maldonado i Peru men jag har fått lära mig nu att avstånden är stora på den här kontinenten.

Dagen började kl 04 med flyg från Rio till Sao Paolo, sen vidare till Lima för att avsluta med ett sista flyg till Puerto Maldonado. Flygbiljetterna var allt annat än billiga men då ja har begränsat med tid så har jag inte mycket till val och allt flöt faktiskt riktigt bra.

Supersnabb och smidig incheckning, enkla byten och helt ok flygplan. Det enda man kan anmärka på är att när vi väl gick ner för landning i Puerto Maldonado så blev man lite tveksam då man bara såg skog överallt, landade gjorde vi dock och flygplatsen är minimal, en enklare runway och terminalbyggnaden liknar mer ett garage än någonting annat. Må vara enkelt men det fungerar! Trots att jag landade sent så hann jag knäppa ett par bilder på väg till hostelet innan solen gick ner och vilket hostel jag hittat, galet vackert och dessutom välkomnades jag av en sengångare som hängde och chillade i ett träd, nu är jag i sydamerika på riktigt!

Imorgon drar jag in i djungeln och hamnar i radioskugga, jag kommer därför vara tyst ett par dagar men håll till godo.

Kommentera