Hjälp, jag är galet uttråkad

Sjön är vildare idag, det är kallare och förutom att vi passerade vad som såg ut som två random utsläppta klippor så finns det ingenting förutom hav att se. Även radarbilden visade tomt visade de sig när jag i ett tappert försök att boka min lappsjuka tog och besökte kaptenen på bryggan.

Riktigt intressant och nördigt att besöka bryggan och jag förstod inte mycket av alla knappar, reglage och skärmar som fanns och man kan nog sammanfatta det som att den som tycker att jag har ett hitech-jobb borde besöka bryggan på ett modernt polarexpeditions fartyg och av ren självbefarelsedrift undvek jag att trycka på några knappar.

De hjälpte dock endast tillfälligt och jag är fortsatt uttråkad till max trots att vi sett både Sillval, Knölval och pälssälar från skeppet. I ren desperation så försökte jag även ansluta mig online och bryta en veckas total frånvaro från omvärlden. Internet är tillgängligt ombord via satelit och det är dyrt, €150 för 500Mb som inte är särskilt mycket data. Men precis som knarklangarna som vill få dig hooked så delar de ut ett gratis prov här på 100Mb så tänkte jag att jag kan iallafall spana in Facebook. Uppkopplingen var dock så slö att jag varken kom åt Facebook, min epost eller något annat så jag fortsätter leva i ovishet om vad som händer i omvärlden vilket faktiskt är riktigt skönt!

Kommentera