Hoover dam och Grand Canyon

Med sorg i hjärtat men till stor lycka för plånboken så valde vi att lämna syndens näste och bege oss ut för att se lite mer av USA. Från Las Vegas körde vi via/över Hoover dam till Grand Canyon för att därefter ta oss ner till Albuquerque (jobbigt namn att säga, ännu värre att skriva) i New Mexico. En nätt liten resa igenom 3 delstater och om jag räknar rätt ungefär 110 mil. Jag är dock sjukt positivt överaskad av komforten i vår Prius och det hela har gått väldigt bra.

Enda missödet på resan är att kocken glömde vår mat i ugnen så matpausen blev längre än planerad  (han fick börja om) och jag höll bokstavligt talat på att skita på mig när vi blev anfallen av tumbleweed på motorvägen. Såg bara något i ögonvrån komma flygandes från vägkanten och vi hade precis passerat en varningsskylt för djur så ja tvärnitade, väckte en slumrande Anton och se där…det var bara en buske men nu har man fått se dom iallafall.

Hoover dam tyckte jag vart ett fiasko, visst det är bara en damm men ändå, man har juh hört så mycket om detta bygge så jag gick in med förväntningen att de skulle vara hur stort som helst men aja, nu kan jag checka av att jag vart där.

Grand Canyon var dock helt tvärtom. Har hört hur mycket som helst om det och förväntningen var verkligen på topp men stället levde ändå upp till de. Sjukt nice och imponerande och tyvärr så kan inte mina bilder ge en rättvis bild av de men får ni möjlighet att besöka GC så gör det! Skulle lätt vilja åka dit och bara hika runt och njuta av naturen.

 

Kommentera