Kosovo – Pristana

Dagen började med tidig hotellfrukost innan det var dags att bege sig mot inrikesministeriet för Kultur, Sport och Ungdom här i Pristina, Per hade fixat en intervju och jag hakade så klart på . Intressant och lärorikt men det märktes tydligt att det var en politiker vi pratade med då alla svar var väldigt genomtänkta för att inte kunna missförstås och han poängterade både en och två gånger allas rätt till lika värde oavsett ras, religon eller hudfärg och att Kosovo har förlåtit Serbien för de grymheter som skedde under kriget, lite graffiti på vägarna talar dock om något annat men överlag så tror jag att ha har rätt och Pristina andas utav en optimism och framåtanda som jag inte upplevt i något annat land under den här resan.

Med andra ord en klart bra start på dagen, att solen dessutom lyste ordentligt och vi fick vår första riktigt varma dag gjorde de inte sämre och dagen har spenderat mestadels på uteserveringar, Man ska ta seden dit man kommer sägs det så jag har druckit espresso och kedjerökt i kopiösa mängder. Jag läste någonstans att i Kosovo så kan man köpa vad som helst och det kan säkert stämma, ruskigt billigt är det eller vad sägs om 2 öl, 2 kaffe och en 1 flaska vatten för €2.50. Det är dock en sanslös konkurrens mellan caféerna/resturanger då det finns minst 2 i varje hus.

För övrigt är Pristina det första landet som jag besökt där jag när jag sitter på toa kan dingla med fötterna i luften, vad är kosovoalbanerna för jättar egentligen?!?!?

 

Nu bär det iväg för nästa intervju men denna gången ingen politiker och vi ska träffas på en bar, misstänker att detta blir lite mer avslappnat och utan officiell tolk

Kommentera