Nusa Penida

Ovetandes om att det skulle bli resans varmaste dag, runt 32 grader i skuggan så bokade vi in en trip till Nusa Penida. Ön ligger ca 40 minuters båtfärd från Bali och är en perfekt dagstur tänkte vi. Så här i efterhand så skulle jag nog säga att en dag är för lite och det blev både för stressigt och för svettigt i den här värmen.

Att ta färjan över borde vara en lätt sak men jisses vilket kaos det var. Folk överallt, flera olika färjor som avgick från samma ställe utan tydliga skyltar vilken som gick vart men på något sätt som ingen riktigt kan förklara så lyckas vi gå på rätt färja och fram kom vi. Första stoppet på resan var Broken Beach tillsammans med Angels billabong. Det ska finnas en Devils billabong också men jag är osäker på var och vad jag hört så ska den vara svår att nå. Iallafall, Broken beach bjuder på en fantastisk utsikt över turkosblått vatten, maffiga klippor och en rejäl, naturlig båge som man faktiskt kan gå över. Angels billabong som ligger ett stenkast bort är som en naturlig infinitive pool. Denna kan man om man är förberedd och har skor klättra ner till men vi höll oss uppe, njöt av utsikten och svettades i värmen.

Stop två för dagen var Kelingking Beach, eller ja ovanför Kelingking Beach. Även här bjöds på makalös utsikt med turkosblått vatten, lodräta klippor och en helt fantastisk strand men den som går ner måste även gå upp och vi pratar inte om några få trappsteg här.

Tredje och sista stoppet blev Crystal Bay, en ganska liten strand, omgiven av höga klippor som var perfekt att ligga och inte göra någonting på. Efter att ha sprungit runt, tagit bilder och om jag ska vara helt ärlig, bussats runt som skock får var de riktigt skönt att parkera sig på en solstol, leka lite i vågorna och ta en kall innan det var dags att åka tillbaka till Sanur lagom för nyårsfirande.

Det är inte helt optimalt om man vill fira nyår att ta en heldags tour samma dag, totalt slut så lyckades vi iallafall få i oss en nyårsmiddag med lite italiensk touch innan vi gick ner på stranden och tittade på fyrverkeriet, mer sovande än vaken.

Nyårsfirande i Sanur

Kommentera