Nusa Dua

Den här resan börjar närma sig sitt slut och vi checkade ut från vårt hotellkomplex i Sanur för att ta in sista natten på ett nytt hotell, denna gången i Nusa Dua. Lonely Planet beskriver Nusa Dua med orden ”a gated compound of resort hotels. Its a vast and manicured place where you leave the chaos of the rest of the island behind as soon as you passed the guards”. Jag såg inga vakter ioförsi men annars låter det ungefär som en korrekt beskrivning. Området som ligger söder om flygplatsen verkar bestå av det ena inspränga all inclusive resorten efter det andra. Även om hotellen ligger hela vägen ner till stranden så är dock stränderna öppna för alla vilket är nice.

Det märks dock även på priserna att detta området är byggt och attraheras av de turisterna som har det lite bättre ställt. Priserna på boendet var billigt så här bokande i sista sekund men mat, dricka och allting annat än nästan 5 gånger så högt som i Ubud och jämföra med priserna i Munduk vågar jag inte ens tänka på.

Vi båda känner att vi har nog faktiskt bockat av Bali nu och både igår och dagen har spenderats på stranden och/eller vid poolen och dess närliggande restauranger. Man upplever dock oväntade saker ändå och dagens lunch-hak hade en hel skock med vilka ekorrar som hoppade både bland träden och borden. Dagens onödiga kunskap är att ekorrar tycker om pommes. Tanken med strandhäng är dock att få lite färg innan vi tar oss tillbaka mot mörka Sverige och med de vill jag påminna om att grisrosa faktiskt också är en färg.

En ny variant för servetter

Kommentera