Mot Munduk men först lite dans

Avslutade kvällen i Ubud med ett återbesök i Ubud Palace för en dansuppvisning i traditionell balinesisk dans, Legong. Jag är minst sagt lika förvirrad nu som innan mitt första besök och förstod inte mycket av ”storyn” men jag är lika imponerad som rädd för dansarna, de hade helt klart en annorlunda stil med en helt makalös kroppskontrol som gjorde det nästan läskigt att se på när de vevade på armade, vickade på huvudet och spärrade upp ögonen. Försökte filma lite men tveksam om jag får fram samma känsla men oavsett, skulle ni komma förbi så kan jag starkt rekommendera ett besök.

Dagen idag har bestått av att åka bus, till Munduk. Resan gick genom små byar, över risfält och ner i djupa dalar och bestiga höga berg. Vägen påminde en hel del om dödens väg i Bolivia fast denna på Bali är asfalterad, har något som liknar två filer och oftast räcken vid vägkanten, kvar är dock slingrig, krokig och med hundratals meter djupa stup på sidan. Vår busschaufför rattade dock som en kung och vi kom fram både hela, rena och utan att bli åksjuka vilket faktiskt är en imponerande bedrift.
På plats upptäcktes dock det något ologiska att man kan åka buss till Munduk, inte härfrån. Man måste eventuellt vara balines för att förstå hur det går ihop men problemet löstes genom att över en kopp kaffe (som man fick sila mellan tänderna pga all sump) toksurfa och till slut hittade en guide med bil som man kunde hyra, rätt mycket dyrare än tänkt men ja, det är sådant som man får räkna med och nu när man vet att det går att komma härifrån, då kan man passa på att njuta av bergen, naturen och förhoppningvis makalösa vattenfall.

Kommentera