Mellanlandat i Dubai

När jag letade efter lämpliga flygbiljetter så hade alla antingen mellanlandning i Dubai eller i Doha, oftast på 6 timmar vilket är alldeles för länge för att bara sitta av men på tok för kort tid för att lämna flygplatsen. Vid lite närmare efterforskning så lyckades jag dock få till en resa som ger mig 10h i Dubai på nervägen och bara 2h på hemvägen, perfekt. Min plan var helt enkelt att ta ett längre stopp och eftersom jag landar på natten så bör temperaturen vara hyfsad så man kan utforska staden lite innan man tar sig tillbaka till flygplatsen för att fortsätta resan ner till Kapstaden. Bra plan, funkade dock inget vidare i verkligheten.

Vi landade i tid och trots att incheckningsdisken på Arlanda hade skrämt upp mig med att jag aldrig skulle få lämna flygplatsen i Dubai eftersom jag hade stämplar från Israel i passet så gick det som tåget igenom både pass och tull, de orkade knappt bläddra i passet och jag är skeptisk till att han överhuvudtaget tittade på min bild. Det var mer leta upp en tom sida som var fokus. Det var inte heller några svårigheter att hitta tunnelbanan eller att förstå hur man skulle köpa biljett. Tunnelbanan var långsam men jag kom av på rätt station som tänkt och så fort jag lämnar stationen så träffas jag av en fruktansvärd hetta och luftfuktighet, klockan må vara midnatt men det är ändå 39 grader samt en luftfuktigheten som kan döda.

Oavsett ger jag ett försök att gå runt lite i staden men bara efter något kvarter inser jag att detta är omöjligt, jag håller på att smälta bort och min smarta plan på ett långstopp kanske inte var så smart ändå. En uteservering  blev räddningen och beställde in en tunna vatten och övervägde mina möjligheter, jag fick en och annan blick vilket kanske är helt förståeligt men jag är inte byggd för sådana här förhållanden. Till slut bestämmer jag mig för att ta spårvagnen runt Palm Jumeirah (den där konstgjorda halvön som ser ut som en palm), då kommer jag få se det hela utan att smälta bort helt. Bra tänkt men när jag väl hittade hållplatsen så missade jag sista spårvagnen och linjen stängde för natten.

Ganska bitter så stoppade jag första bästa taxi-bil och bad han köra mig till flygplatsen, taxi chaffisen som kom från Pakistan sken upp som en sol när han fick reda på att jag varit i Kashmir och för att visa god vilja så kör han inte rakaste vägen utan så jag får se både det imponerande Burj Al Arab (hotellet som ser ut som ett segel) och Burj Khalifa (världens högsta hus) tillsammans med lite klassisk siluetter av höghus mot horisonten.. Taxi här är billigt och trots att jag dricksade ordentligt så kostade inte resan mer än framförkörningsavgift i Sverige men visst känns det bittert att jag inte sett mer av staden men jag har spenderat ett par timmar iallafall så nu blir det lounge häng på flygplatsen eller kanske till och med en dusch.

En reaktion på “Mellanlandat i Dubai

  • juli 30, 2016 kl. 4:04 f m
    Permalink

    Vilken tur att du hittade en så snäll taxischaufför! 🙂

    Svara

Kommentera