Vart är det vi är för någonstans?

Idag var det sunkigt väder så vi passade på att ta en vilodag, ioförsig så kom det ett par dm nysnö men jämfört med gårdagens blue bird så kändes det som passande att bara ta det lugnt. Istället för att beskriva hur jag inte gjort någonting så tänkte jag ge mig på att beskriva hur det ser ut och var jag faktiskt är.

Gulmarg är en liten skidort som kan stoltsera med en lift (2 egentligen eftersom den delar sig i mitten), ett antal hotel, en liten liten marknad, en skola för krig i berg på hög höjd och så gott som noll permanenta invånare. Byn ligger på ca 2700m höjd över havet och från byn kan man antingen ta lift upp på berget eller åka i skogsåkning ned till andra byar. Eftersom byn ligger ett stenkast från gränsen till Pakistan måste alla utom turister och de som jobbar med turisterna lämna byn över natten och det är ca 50km till Srinigar som är Kashmirs huvudstad. Konflikten i kashmir består i att en del av området kashmir tillhör Pakistan och en del Indien och självklart så slåss dessa drakar om vem som ska kontrollera området, själva vill befolkningen vara självständiga så förutom gränspolis grupp så kan man lägga till en inhemsk frihetsrörelse och som om inte detta vore nog så gör även Kina anspråk på kashmir vilket allt tillsammans gör att UD avråder från att åka hit.

Vi bor på ett relativt nybyggt hotell (byggt 2007) som heter Zagheer Continental som har centralvärme och både dusch och toalett av europeisk stil.. Trots att hotellet är nybyggt så är det vattenskadat överallt, väggar och tak är flammiga av fuktskador och varje gång golvet blir blött i badrummet får man elstötar av hantagen till handfat och dusch.  Fönstrena är englas fönster med typ byggplast uppsatt framför för att inte värmen ska läcka ut. Detta är med andra ord lyxigt mätt om man jämför med omgivningen men trots det betalar vi efter lite dealande bara €20/natt inklusive frukost och middag. Personalen på hotellet är nästan för trevliga och roomservice utnyttjas flitigt för att beställa upp mackor, te eller kycklingssoppa.

Området utanför hotellet består av stora öppna ytor med enstaka kullar med ett och annat träd på där det lever apor och från hotellet så har vi utsikt över både den lilla marknaden och den stora militärförläggningen.

”As-Salamu Alaykum”
-Standard hälsningsfras

Kommentera