Shopping

Dagen börjar med att Mats och Max sticker, de planerade Sri Lanka men där är det inbördeskrig just nu så de drar först till Delhi och sedan får de se vart de tar vägen och efter hej då och de klassiska snacket om re-union så åkte deras taxi iväg och jag och Martin drog mot marknaden för shopping.

Efter vårt klassiska godisinköp så vandrade vi runt lite random på marknaden och där hittade vi världens coolaste juvelerare, han bjöd in oss i sin affär som var mer eller mindre ett kyffe på max 2x2m, självklart bjöd han på te så vi satt och drack te, tittade på smycken och mitt i alltihopa så sätter han sig och rullar en spliff.  Vi blev inte avskräckta och när han upptäckte att vårt te var slut så tog han en käpp och bankade i taket, tydligen så hade han familjen på ovanvåningen för någon fick fart och strax efteråt så hade vi mer te att dricka. Efter diverse tittande, klämmande, prutande och diskuterande så blev det affär, ett halsband för min del och Martin köpte två. Fick även erbjudande om att köpa hasch och då pratar vi kilovis, inga problem enligt honom och han erbjöd att skicka till Sverige i ihåliga schackbräden,  buddha statyer och liknande, mitt förtroende för det svenska tullväsendet gör mig tveksam till att de skulle komma fram oavsett hur skicklig trädsnidare han är dock och även om han erbjöd att vi kunde handla på kredit så blev det ingen affär på de.

Vidare så handlade vi sjalar, Martin köpte en mössa och en hoodie i kashmirull, själv funderar jag på om man kanske skulle måttbeställa en hoodie i kashmirull.

”I dont like papers so this is a gift for you”
-Affärsinnehavaren ger bort det han ska sälja

Kommentera