New Dehli

Tack och hej till Gulmarg och med en tår i ögat satte vi oss i taxin mot Srinigar, på vägen stannade även och plockade upp skräddarens son som vi bjöd på skjuts till stan. På klassiskt Kashmiri vis blev vi hembjudna till deras hus som låg längs vägen på te och tillhörande kakor. Misstänker att de hade det rätt gott ställt med tanke på att huset nästan höll svensk standard och i trädgården hade de närmare 200 äppelträd.

Resan till flyget gick bra och efter 5 säkerhetskontroller, 4 visiteringar och en upp-packning av väskan kunde vi äntligen gå ut på taxibanan och peka ut vilket som var vårt bagage innan vi kunde boarda planet. Även detta planet höll dock riktigt hög klass och var betydligt finare än de planet som vi flög ner till Indien med.  Redan ner gick bra och visa av vår tidigare erfarenhet höll vi hårt i vårt bagage och beställde en pre-paid taxi i New Dehli, mycket billigare men vi fick en taxi chafför som inte kunde engelska och inte hittade till Janpath där vi skulle möta upp vår indiska kontakt som ordnat allt vårt boende under resans gång.

Till slut kom vi iallafall rätt och vi fick nu hjälp att fixa boende för natten, vi kunde välja mellan billigt eller lite schysstare och valde så klart det lite schysstare. Detta visade sig vara ett fyrkantigt rum som var i samma storlek som sängen. Inga fönster utan de enda ljus som fanns kom från lampor och ventilationen bestod av en takfläkt. Rummet fyllde helt klart sitt syfte och med tanke på vad vi betalade så kan man inte begära mycket mer men tankarna kom direkt till hotellrummet som Dicaprio är på i början av filmen The Beach.

Efter att ha vandra runt lite i Janpath distriktet så hittade vi en Fridays. Fyra veckors diet av kyckling och ris gjorde oss till drägglande zombies när vi såg menyn; hamburgare, ribs, öl, sprit och när vi beställde en tallrik med bacon och 2 mojitos till förrätt så började planen för natten ta form, nu ska utelivet provas.

En tuk tuk senare så var vi på väg ut i New Dehlis nattliv och vi vet att vi passerade USA´s ambassad men exakt var vi hamnade är en bra fråga, självklart så hade inte vår tuk-tuk chafför växel när vi skulle betala men istället för att krabba så sa vi lite skämtsamt att det är lugnt, du får köra hem oss inatt. Sedan gick vi in på utestället som han rekommenderade och ja, det var så klart ett lokalt hak och även om vi måste varit i närheten av ambassadområdet så var vi de ända vita men vi var både välkomna och populära. Ett flertal timmar senare när vi letade efter en taxi eller tuk tuk för att ta oss hem så kommer  vår chaufför fram, de visar sig att han letat efter oss i flera timmar eftersom han lovat att köra hem oss, det är servicemind!

”I waited for you”
-Tuk tuk chaffis

Kommentera