Lurade

Efter de senaste dagarnas snöfall så vaknar vi upp till en blå himmel och vi bokstavligt flög upp ur sängen, hann knappt äta frukost utan ivrigt påklädda drog iväg mot liften för att testa om mitt knä skulle hålla och förhoppningsvis få underbar puder åkning. Sagt och gjort så tog vi liften upp och lagom snopna blev vi när övre delen var stängd pga lavinrisk. Nu är det inte riktigt som på de vanliga västerländska skidorterna där det finns stora organisationer som inte gör något annat än håller koll på lavinfaran och gör vad de kan för att minimera den utan här finns ett handfull frivilliga som arbetar som volentärer för att lära upp den inhemska befolkningen och som allting annat här så tar det tid.

Under tiden så tog vi ett riktigt dåligt åk nerför första biten, vi lyckades få till ett riktigt flackt åk där man fick vandra en hel del men det positiva i de hela är att nu vet jag att mitt knä håller, både lätt åkning och att hajka i lössnön.

Tillbaka uppe på mittenstationen så så drack vi te, minglade med skibums och väntade. Efter en lång stund så började det äntligen smälla när de började provspränga men ingenting släppte och området klassades som säkert. Lagom till att de skulle börja släppa upp folk för liften så gjorde de ett sista test där de åkte ut med skidorna och tryckte till på känsliga ställen och då släppte de, rejält. Från toppen hela vägen ner till skyddskullen innan mellanstationen drog den ner och självklart så skapades det smålaviner som startade på kammarna och ner. Ingen skadades i lavinen och vi var ett par hundra meter ifrån den och det var en sjukt mäktig syn att och höra mullret från när snön forsar nerför berget, svårt att tänka sig vilka krafter det är som är inblandade

Självklart så stängde liften efter de här så ingen mer åkning för oss men vi fick juh en vacker dag på berget iallafall och jag har lyckats att verifiera att knäet håller. Hittils har det bara krävts:
2 kartor panodil
2 kartor voltaren
½ tub Ibumetin gel
½ karta okända indiska piller
Tejp, stödstrumpa å piller is the shit!

”Jag börjar tröttna på Family Guy”
– Martin efter 13 dagars enbart FG-tittande”

Kommentera