Ut i backen

Första skiddagen var inte riktigt som det man är van vid, vi vaknade tidigt utsövda efter att ha tokdäckat efter den långa resan och efter en stadig frukost bestående av omelett, te och rostade mackor så gav vi oss snabbt ut i snön för att börja lavinträna utanför hotellet. Till hotellpersonalens stora nöje lufsade vi runt i lössnön och i tur ordning gömde vi trancievern och lät den andre söka.

När vi tyckte vi fått in söket ordentligt så satte vi kurs mot liften. På grund av bilproblem så fick vi gå till liften (vi bor ca 1km ifrån liftstationen) eller rättare sagt jag gick. Martin fixade istället en indier som drog honom på en kälke mot 200 rupier och det såg inte särskilt bekvämt ut varken för indiern eller Martin och när vi väl åkte hem så kostade taxi bara 100, do’h.

Gondolen är uppdelad i två sektioner, den förste ger en ganska lätt åkning i gles skog med moderat lutning men med flera bumps och möjligheterna till sköna linjer är enorma medan andra sektionen tar en upp till toppen. Liftkortet kan man köpa antingen per dag eller tur, ett dagskort kostar 800 rupier medan en tur kostar 150, i svenska pengar blir detta ca 120:- för ett dagskort och 24:- för en tur, något för Skistar att ta efter kanske? Eftersom vi var helt slut, vi skyller på att vi inte acklimatiserat oss ännu så körde vi bara första sektionen och det blev två åk totalt, snön var aningen blöt och den höga höjden gjorde sitt innebar att vi drog oss tillbaka mot by-centrumet där vi träffade massor av indiska ungar och vuxna som alla säger samma sak, ”we are not indians, we are kashmiris”, med andra ord har vi nu lärt oss hur man förolämpar lokalbefolkningen.

Enligt hotell managern så ska de finnas snöleoparder, tigrar och svartbjörn i området men när vi frågar efter apor så tittar han på oss som vi vore korkade och utbrister självklart, apor finns det juh överallt. Efter en lång övertalning om att vi faktiskt inte har vilda apor i Sverige så utbrister han men tigrar har ni åtminstone. Diskussionen blev lång och jag tror inte han begrep att Sveriges farligaste djur är älgen men vi kanske lyckades. Än så länge har vi dock inte sett något djurliv utan vårt största problem är pengar, en uttagsautomat finns men varken Martin eller jag begriper hur den fungera,

”Want to buy a join? I make em this biiiiiig for you”
-Okänd skidguide som först ville guida och sen sälja vodka

Kommentera