In i skogen, nerför berget

Vaknar av att Martin huttrar och bokstavligt talat skakar, känner direkt hur kallt det är och när jag andas ut så bildas ett stort vitt moln, kallt. Självklart så har det varit strömavbrott under hela natten och vi som tyckte vi var smarta när vi valde hotell med centralvärme istället för vedspis på varje rum ångrade oss rejält. Orsaken till strömavbrottet insåg vi när vi tittade ut och såg att gårdagens dump hade stigit till närmare 2 meter nu och samtliga spår får våra aktiviteter under gårdagen var helt borta, inte ens vår kick syntes.

Eftersom snön hade fallit i brutala mängder så var liften även stängd idag, istället hyrde vi en lokal guide och gav oss ut på skogsåkning från Gulmarg nerför berget mot Tenmarg i bitvis brant och ganska tät skog. Att hela skogen var dränkt i metervis av nysnö och att vi hittade allt från stora öppna ytor i lätt lutning till smala passager i hårig lutning gjorde helt klart dagen minnesvärd. När man kom fram till byn Tenmarg så stod mer eller mindre taxibilarna och väntade på en för att köra upp en till Gulmarg så man kunde börja åka igen, inte så miljövänligt system men väldigt effektivt och i sann indisk anda så satt lika många på bilens tak som inne i bilen.

Tenmarg var en väldigt typisk liten bergsby bestånde av en stor marknad, en moske, några affärer och butiker och hela byn var indränkt i ett moln av haschrök och dieselavgaser, ganska annorlunda men de var trevliga, hade gått te och dessutom en utomordentlig lösning på vildhundsproblemet; ”Not many wild dogs here, the black tigers eat them”. Efter klurat en stund tror vi att de menade panter så nu har vi ännu ett djur att se upp för.

 

”This is a great place because no one is here”
-Seth Morrison

Kommentera