Det är på

Vaknade väl utvilad för att bestiga och spendera en hel dag på berget men så blev det inte. Efter en snabb diskussion om vad klockan var då den ena visade 12 och den andra 9 så gick vi nerför att inta en rejäl skidåkar frukost och då ser vi att det snöar, rejält.

Allt prat om hur snön kan dumpa här nere är sanna, under natten har det kommit ett par dm nysnö och det fortsatte i samma takt under hela dagen. Det tråkiga i de hela är att det dumpat så mycket snö att liften var tvungna att hålla stängt så istället blev det att spänna på snöskorna och stighudarna och börja hajka uppför. Snön är helt makalöst puderlätt och snöflingorna är gigantiska och uppskattningsvis så kom det 0.5m under hela dagen och under ett dygn så har det nästan kommit 1m snö, galet är bara förnamnet.

Efter att ha hajkat ett par rundor så hittar vi ett övergivet hus där snön låg hela vägen upp till takkanten och efter att ha slitit som djur med att packa snön så hade vi lyckats bygga en liten kick på husets balkong med landningen i en lagom sluttning ett par meter ner, fart till hoppet? Det tog vi från hustaket. Det är helt klart en speciell känsla att stå i line up´en, titta ut över en snödränkt dal 300m från en militäranläggning och se hur indierna dricker sitt te, knuffar sina kälkar och lever livets gång. Ungefär samtidigt som brädan lämnar kicken hinner jag tänka; Shit, detta är fan exotiskt.

Efter mycket klurande så fick vi igång uttagsautomaten idag, dock så tömde Martin den på pengar så tills de har fyllt på den igen med nya fräsha sedlar så får han bjuda på allt.

”Its on like donkey kong”
-Chriss Rubens

Kommentera