Agra och Taj Mahal

Vaknar av att telefonen ringer, ”er chaufför är här”. Just de, vi hade bokat en tur till Taj Mahal för att se ett av världens underverk, synd bara att vi fortfarande är fulla ungefär. Det blev ett par ritkigt tunga mil innan bakfyllan gick över och vi kunde njuta av resan. Från New Dehli till Agra är det ca  20 mil och det är motorväg hela vägen men tro inte att det går snabbt för, vår resa tog ungefär 5 timmar och då körde vår chaufför på ordentligt.

För att inte slita på Taj Mahal i onödan så är biltrafik förbjuden i närheten, så från parkeringen upp kunde man välja mellan att gå, åka droska, rida kamel och överallt fanns de ormtjusare, gatuförsäljare och allt annat man föreställer sig ska finnas på en klassisk turistfälla, självklart tog vi tillfället i akt och tog kamelen upp.

Förutom rida kamel, skaka hand med en apa och få en orm runt halsen så tog vi även en guidad rundtur på Taj Mahal. Detta bygge som är stort, pråligt och verkligen är helt idiotiskt egentligen men har du massor med pengar, 10 år på dig och en sådär 20 000 slavar som är arbetslösa så kan man alltid bygga ett mausoleom som Taj Mahal.

I Agra besökte vi vi även juvelerare, marmorslipare, resturanger och marknader, en liten miss gjorde att när vi hade käkat upptäckte vi att vi inte hade några pengar löst men inga problem tänkte vi, jag går till en ATM och tar ut pengar under tiden Martin väntar på resturangen. Nackdelen var att de tydligen var långt till närmsta automat så det vi fick göra var att guiden fixade en mc och sen skjutsade han mig igenom stan, en helt klart intressant upplevelse som jag helst inte upplever igen.

Jag tror vi körde överallt utom där det är meningen att man ska köra, trottoarerna, fel sida motorvägen, slalom mellan bilar och akutväjande för kossor och getter som strövade fritt mitt inne i stan. Det var helt klart lite som ett tv-spel, men med lite högre insatser. När vi drog upp på fel sida på motorvägen så vänder han sig bakåt och berättar för mig att i Indien finns det trafikregler, men det är ingen som bryr sig, lugnande? Jag skulle inte tro de.

”In India, we dont care about traffic rules”
-Guiden som skjutsar mig på motorcykel

Kommentera