Slappar mest i Ubud

Internet är inte alltid helt stabilt här nere men ni har inte missat särskilt mycket. Jag är tillbaka i Ubud och har de senaste två dagarna spenderat tiden med att bara ta det lugnt. Började dagen med att bo på Threewin homestay. Jag har bott på många homestays under den här resan, i skiftande kvalite för att vara helt ärlig men detta var någont i särklass. Inte nog med att de hade dekorerat rummet med blomblad så de kändes extra trevligt att komma dit, de bjöd även på en riktigt god välkomstdrink och all personal (dvs familjen) var supertrevliga och gjorde verkligen att man kände sig välkommen. På morgonen, till frukost så bjöds det på en av de godaste omeletter jag någonsin ätit tror jag (kom ihåg, stek tomaterna i smör och vitlök), som severades på rummet. Som bonus så när man satt där och mumsade frukost för fullt så kom grannens kanin och hoppade förbi, lika söt som otippat.

Tyvärr så fick ja bara en natt på Threewin så det blev att byta boende, nu till ett hotell som ligger precis innanför en resturang och bar, fortfarande i Ubud. Lite livligare minst sagt men poolen ligger på rullavstånd från sängen och roomservicen är både snabb och god så jag klagar inte.

Dagarna har som sagt spenderats i lugnt tempo men det blev en liten promenad längs med risfälten för att nå ett litet fik. Juicen må se livsfarlig ut men den var magiskt god och nu googlar jag på om man kan odla drakfrukt i Sverige Det har även blivit lite shopping, här i Ubud så är utbudet enormt och går man på marknade så kan man körp saker för noll och ingenting, jag siktade dock på att handla i lite mer etablerade affärer och hoppas därför att skjortorna håller lite bättre kvalite men oavsett så är det till en bråkdel av vad det skulle kosta hemma.

Kommentera