Lovina via Banjar Hot Springs & Brahmavihara-Arama

Strax efter gårdagens middag så började jag känna mig lite konstig och ja, ni kan säkert räkna ut vad som hände sen. Perfekt tajmat inför dagen då en privat guide var beställd för att besöka bland annat Banja Hot spring. Inte mycket att göra mer än stoppa munnen full med imodium och hoppas på det bästa.

Banja Hot Spring är som hörs på namnet varma källor som man kan bada i. Vattnet såg för att vara helt ärlig inte särskilt mysigt ut och doften, den är som det brukar runt varma källor. Dvs det luktar ruttet ägg men väl i vattnet så var det faktiskt helt ofantligt skönt. De hade tre stycken olika pooler i någon form av terass liknande upplägg där det var varmast vatten i översta poolen, mellan i mitten och lite svalare i den nedre. Svalare i detta fallet betyder inte kallt dock, trost 25+ i luften så var det varmt att hoppa ner i vattnet. Alla tre poolerna hade dessutom utbyggda drakhuvuden eller liknande som det rann vatten ur, nästan omöjligt att beskriva hur skönt det var att stå och duscha under ett sådant.

Efter plaskat omkring i någon timme så var det dags att bli betydligt seriösare och besöka ett buddhistisk tempel. Som traditionen påtalar så fick jag klä mig en sarong för att vara välkommen men väl inne på området så slog tystnaden mig, så lugnt och skönt. Inne på området hölls diverse klasser i meditation och trots att jag undvek att skriva upp mig på en kurs så trivdes jag rejält på området, härlig kombination av både vackert och rogivande,

Avslutningsvis så kom jag ner till Lovina, en turistig stad på nora Bali. Detta är första boendet som jag inte bokat själv (ingår i min tour) och det är också första boendet någonsin som jag blivit körd med en golfbil till rummet efter incheckning. Som höres är boendet ett par nivåer över hur jag brukar bo, trots det så upptäckte jag precis att det bor en ödla i badrummet.

Men hur har det gått med magen? Jodå, 24h utan toalett besök hittils, imodium är bra grejer!

Kommentera