Kuta, Indonesien

Vaknade ruskigt trött men märker varken av någon jetlag eller sjukdomssympton, förhoppningsvis har ingen på flyget smittat. En dusch senare så intogs frukosten på hotellets tak som förutom resturang även har en bar/lounge och solterass med pool. Då det fortfarande är covid restriktioner här så är det ingen frukost buffe utan istället fick man beställa något av alternativen english, american eller indonesian.
Då jag är upplärd att ta seden dit man kommer så valde jag indonesisk vilket innebär att ja fick en rejäl tallrik med stekta nudlar, friterad kyckling och så klart en tallrik med färska frukter. En om jag får säga det själv ganska ovanlig start på dagen men missförstå mig inte, det var väldigt gott.

Dagen har annars hållt ett lugnt tempo, tog en promenad ner och längs med stranden, en bit ut i brytet ser man surfarna som fångar våg efter våg, fiskarna stod och försökte fånga vad jag misstänker är, dagens middag och den ena krimskrams försäljaren efter den andre försöker kränga på en allt från solglasögon till snäckskal.

Svängde av från stranden och upp, in mot stan, korsade både en och två tungt trafikerade men smala gator för att komma in i en labyrint utan små. smala gränder. palmernas blad hängde långt över gatorna och på både ett och två ställen skulle jag inte ens ha gått själv om jag inte sett de lokala köra med deras mopeder. Även här är försäljarna på en ihärdigt men här har de åtminstonde något vettigt att sälja, tours eller hyra ut mc de vanligaste.

Tillbaka till hotellet och upp på taket igen, solen gassar, det är närmare 30 grader varmt, jag är trött och jag är sliten. Den här solstolen och den här poolen blir perfekt som dagens äventyr.

Kommentera