Yuyan district

Tanken var ännu en turistdag där vi skulle besöka Yuyang garden, en fin liten trädgård som anlades under Ming dynastin och sen gå vidare och köpa oss lite rena kläder. Någonting är juh riktigt fel här i samhället när det är billigare att köpa nya kläder än att tvätta de gamla men jag är inte den som är den.

Yu garden var helt bisarrt stort (2 ha enligt wikipedia) och består av en massa små gångar/stigar bland stora stenar, vattendrag och hus. Stenarna är en speciell sort som fraktats hit enbart för att bygga själva trädgården och mycket sten och vatten betydde rikedom i forna Kina så när den här trädgården anlades måste den varit hur lyxig som helst och helt ärligt så gör varken mina bilder eller min text det rättvist utan jag säger bara kom hit och besök, lunsa runt i makligt tempo eller slå er ner vid kanten av något av alla vattendrag och titta på guldfiskarna eller njut av vattenfallen. Trots att parken ligger mitt i Shanghai, omgiven av en gigantisk marknad där de säljer allt och lite till så stängs nästan alla ljud ute och det är riktigt avkopplande och skönt att ta sin tillflykt hit för en stund.

På den stora marknaden runt om Yu garden så hittade vi verkligen allt, synd bara att ca 98% av allt som säljs är skräp men det är kul att gå runt och glo på vad som säljs, dessutom var typ alla hus byggda i klassisk kina stil vilket gjorde de hela ännu trevligare och lyckan blev total (och jag blev 7 år igen) när vi klev in i en leksaksaffär, jag är så avundsjuk på de som får växa upp idag med sådana här affärer för den här var verkligen proppfylld med vettiga leksaker och jag hade nog bränt hela reskassan här om de inte var för den där lilla biten att man ska få hem sakerna också.

Kvällen spenderades sedan med att testa Shanghai´s uteliv, träffade två britter vilka vi gjorde stan med och lyckan blev total när vi upptäckte att de sålda pizza på en av barerna, inte den bästa pizzan jag ätit men så ruskigt gott att få sätta tänderna i  en flottig pepperoni pizza med extra allt när man levt på den kinesiska maten ett tag nu (en vecka? två veckor?) Iallafall så levererar shanghais uteliv helt enligt förväntningarna och de är inte låga med tanke på att det bor ca 20 mille i den här staden och kvällen slutade med att jag kom hem med en skjorta för mycket, verkar vara kännetecknet för denna resan att swappa kläder med folk men igår behöll jag min egna tröja och fick med en ny hem. Anton i sin tur var bara millimeter ifrån att förlora sitt kort när han i en tanklös sekund stoppade in det i en ASM och inte en ATM, som tur var så lyckades en klåfingrig kines dra ut kortet ur maskinen och även om kortet ser lite misshandlat ut så funkar det fortfarande, pjuh!

Kommentera