Jing’an temple…failed

Gör ett nytt försök i att skriva ett blogginlägg då nätet igår inte fungerade något vidare. Fungerar för att vara ärlig inte särskilt bra just nu heller men förhoppningsvis så funkar det tillräckligt bra för att jag ska kunna skriva ner lite kortfattat vad vi har hittat på.

Började dagen med att upptäcka att det regnade ute och var allmänt grått och disigt, ingen höjdare med andra ord men vi bestämde oss ändå för att vandra ut på stan och försöka hitta Jing’an Temple, vi kollade lite snabbt på kartan och sen satte vi fart och vi borde kanske tagit oss en närmare titt på kartan för vi hittade inget tempel. Däremot så fick vi juh se en hel del av stan som vi inte sett innan och vi avslutade sökuppdraget på ett litet cafe där vi mumsade i oss torra men söta kakor och gårdagens wienerbröd. Detta var nog resans första riktiga fail men å andra sidan så kändes det lite som skitsamma om vi får se ett tempel till innan vi åker hem så vi är inte så ledsna direkt.
Såhär i efterhand när jag googlade på hur templet stavas så ser jag att vi faktiskt hittade templet igår, dock gick vi förbi de då vi inte kände igen de…do’h!

Istället tog vi siktet på en arkadhall och för ca 40kronor var så spenderade vi ett par timmar med att skjuta zombies, åka skateboard, köra bil, spela airhockey och så klart spela bongotrummor. Arkadhallar är helt klart underskattade och är en riktig räddare i nöden när det är tråkigt väder och du vill bara fly för en stund, att den kinesiska kvaliteten på spelen var sådär men det kompenseras med att det var så billigt.

Kvällen avslutade vi lugnt och stilla ätandes kinesisk ”bull frog”, man äter den ungefär som man äter revben vilket helt klart var en utmaning att få till med pinnarna utan att skicka mat över hela restaurangen men när man lyckades så belönades man med en riktigt smakrik och god groda, betyg 8 av 10.

Kommentera