Happy valley

Inspirerade utav leksaksaffären så valde jag och Anton att idag färdas i en tidsmaskin tillbaka till åldern då vi var 7 och det bästa som fanns var att gå på nöjesfält/lekland eller vad det nu heter. Dvs vi hoppade på tunnelbanan och ungefär en timme senare var vi framme vid Happy Valley, något som skulle kunna liknas vid Liseberg, Gröna lund eller Skaras sommarland och eftersom vi är i Shanghai och allting är stort här så är jämförelsen så klart mot de tillsammans i ett.

Vi började i alla fall i vattenavdelningen och arbetade av vattenrutchebana eller vattenrutchebana och se där, plötsligt så springer vi ihop med engelsmännen som vi träffade för någon dag sen och plötsligt så har vi 5st istället för bara två. Kanske låter lustigt att vi bara springer på någon sådär i en stad med 20 miljoner invånare men för att vara helt ärlig så visste vi att de skulle hit någon dag och man lägger märke till folk som inte är asiater här. Överlag var banorna ganska enkla och inte särskilt adrenalin givande men det var riktigt skönt att bada och solen stekte (vilket syns på bland annat mitt huvud) och för att vara helt rättvis så var ett par av åken riktigt bra, bland annat en där man satt i en badring för fyra personer och tog fart nerför en rejäl brant och sedan upp för en nästan vertikal vägg på andra sidan. Så klart var denna gjord för små nätta asiater och när fyra blekfeta européer tog fart så var vi nära att studsa ut, bra kick på den vill jag lova och det enda jag saknar är att jag missade den konstgjorda vågen för att surfa. Fick reda på att den fanns först efter att vi vandrat vidare in på själva karusell området.

Happy Valley som själva nöjesparken heter består av ett gigantiskt område som innehåller allt ett riktigt nöjesfält ska ha. Vi var dock enbart intresserade av en sak, berg och dalbanor! Sagt och gjort så ställde vi siktet på första bästa bergbana och helt seriöst, när de hade uppvärmning med oss innan vi fick stiga på började jag misstänka att detta kan nog vara bra och jag hade inte fel. Upptäckte senare att det gjorde på de flesta banorna eller i alla fall de som lite hårigare än andra och innan dagen var slut så mer eller mindre sprutade det adrenalin ur öronen på oss. Vi åkte tajta banor som inte gick så fort men där svängarna var helt sjukt skarpa, vi åkte snabba banor där du fick uppleva viktlöshet på ett flertal ställen och vi åkte banor med helt sjukt stora drop, rakt ner från en höjd som gav dig helt underbar utsikt över Shanghai och så klart klassiska trä-banor.
Dagen avslutades med ett ”flumrider” åk och när vi stog i kön sålde de regnponchos men som gårdagens inlägg handlade som så hetsar jag och Anton oss själva och kommentaren var typ ”The vikings didnt use any rain poncho´s”, vi borde förstått att det var dumt när alla andra köpte och började klä på sig sina regnkläder men vi är ihärdiga och efter ett massivt drop rakt ner i vattnet så skapade vi den största vattenkaskad jag någonsin sett rakt upp i luften, utan att överdriva minst 10-15 meter upp och vi hann lagom tänka att det här var juh inte så farligt innan vi insåg att det som kommer upp, det kommer komma ner…

Som dränkta katter tog vi tunnelbanan tillbaka mot centrum och avslutade kvällen droppandes våta på en bar med en rejäl hamburgartallrik och en riktigt iskall öl. Vi må vara modiga och ha vikingablod men det behöver inte betyda att vi göra smarta val.

Internet är sämst här så här kommer ett par bilder bara, uppdaterar imorgonbitti om det fungerar bättre då.