food market – minor fail

Idag tänkte vi köra ”idag äter vi konstiga saker dagen” men man kan säga att vi gick på en rejäl nit då vi inte hittade någon riktigt bra food market med färdiga maträtter, däremot hittade vi en helt sjukt stor marknad där de sålde allt du kan tänka dig för att göra en riktig festmåltid.
Höns, ankor, fiskar av alla de slag, krabbor, kräftor och grönsaker i all dess former fanns i överflöd och jag misstänker starkt att stället hade blivit nedstängt snarast av hälsomyndigheterna om den hade varit i Sverige men folk handlade så glatt så vi kanske bara är överdrivet känsliga om kött som ligger i 25° värme en hel dag?

Vi slow startade med något som såg ut som pizza typ fast det var bara bröd med någon slags kryddning, riktigt gott och mättande och sen kunde inte jag hålla mig ifrån ett grillspett bläckfisk. Tjejen frågade mig någonting på kinesiska när jag beställda och eftersom jag inte fattade ett ord så bara log jag och sa yes och hon hällde på någon kryddning som får chili att vara barnmat, tur jag hade en öl att släcka törsten med för de bland de starkaste jag någonsin käkat, gott men nästan för starkt.

Direkt efter food-market hittade vi en telefon butik så vi var bara tvungna att kolla priser, en Galaxy S4 ligger på ungefär 800sek här, utan abb så klart…aningen billigare än i Sverige.

Kommentera