Jesus ser dig

Jag vet inte hur sant det är men de känns iallafall som oavsett var du är i Rio så tittar Jesus ner på dig. Ett försök att få brasiliarnarna att leva mindre syndigt? Kanske, men så länge det är lätt att be om syndernas förlåtelse lever livet på som vanligt men jag kände ändå att ett besök var ett måste då jag än så länge enbart sett Cristo Redentor på avstånd.

Efter diverse googlande så kom jag fram till att lättast vore att ta en taxi för att komma dit, bra tanke och efter provat med diverse olika uttal så lyckades jag även få chaffören att begripa vart jag skulle, att förhandla om priset var dock svårare och till slut enades vi om att köra med taxametern helt enkelt.
Jag trodde i min enfald att taxin skulle köra mig rakt upp till statyn, jag hade ju sett att det går väg dit. Så var det dock inte, istället fick jag åka rälsbuss sista biten vilket påminde en hel del av första uppförsbacken i valfri berg och dalbana. Galet brant men utsikten var helt klart magisk och värt varenda minut. Väl uppe så besökte jag Jesus och ja, han är stor. Det är fin utsikt uppe på toppen och jesus-statyn är lika stor som det är mycket folk där uppe men helt klart ett måste om du är i Rio de Janeiro.

I samband med ett besök hos Jesus så rekommenderar jag även att man besöker utsiktplatsen Mirante Dona Marta. Lättast är att åka ner en station med rälsbussen och sedan därifrån gå eller göra som jag, ta en mc-taxi. Uppskattar till någon km och de går både upp och ner så jag ångrar inte mitt val, dessutom är de sjukt skönt med fartvinden när man åker mc i shorts och t-shirt. Hjälm ingick i priset och om vi ramlar/krockar, de vill jag inte tänka på men det gick bra!

Eftermiddagen spenderades sedan i de mer centrala delarna av Rio de Janeiro. Riktigt kul att bara vandra runt, titta, lukta och prova vad som säljs ur de små gatuvagnarna på trottoaren.

Kommentera