Inte rånad ännu

Man ska se livet positivt sägs det och därför kan jag med glädje inse att jag inte behöver ta någon favela tour men vi tar det från början.

Flyget gick klockrent och eftersom jag inte pratar portugisiska och har hört skräckhistorier om taxichafförer som inte hittar så hade jag bokat mig en airport shuttle. Chaffören stod och väntade och efter världens enklaste säkerhet/passkontroll var jag inne i Brasilien och satt i taxibilen på väg mot mitt boende.

Jag hade dock förväntat mig att jag skulle bo i utkanten av en Favela men dagens tips är att lita inte på google maps, istället bor jag mitt i smeten. Inga bilvägar dit utan de sista hundratals meterna fick jag navigera uppför vindlande stentrappor, tajta gränder och både mellan och igenom halvfärdiga hus. Hostelet är dock riktigt trevligt och även om varje minut här är som en scen ur Cidade de Deus så känner jag mig inte otrygg, däremot är jag lite mer restrektiv med var jag tar upp kameran än vanligt.

Vaknade något jetlaggad och valde att spendera dagen med lite rundvandring, en Caipirinha på Cocacabana beach, en promenad längs Ipanema beach för att sedan svänga innåt och besöka botaniska trädgården. Riktigt mysigt och med en temperatur runt 25 så klagar jag inte jag, det gör dock min fötter som inte är vana vid 40 000 steg per dag.

En reaktion på “Inte rånad ännu

  • oktober 2, 2019 kl. 10:27 f m
    Permalink

    I Järvsö snöade det igår. Så njut av värmen

    Svara

Kommentera