Iguazu Falls, Brasilien

Mitt och Jonatans hostel i Foz do Iguacu var inte ett hostel, ett relativt stort eget rum, eget badrum och varken hörde eller såg en annan gäst på vår tid gör att det kändes mer som ett B&B, dock riktigt bra sådant. De brasilianska paret som skötte stället var riktigt trevliga och även om både spanskan och engelskan var knacklig från alla håll och kanter så gjorde vi oss förstådda och jag fick både en superb frukost och varmvatten dusch, mer kräver inte jag.

Dagen spenderas med att undersöka Iguazu-fallen från den brasilianska sidan. Vattenfallet som egentligen består utav 275 stycken är klassat som ett av naturens underverk och ja, de är riktigt vackert och sevärt. Ändå på något sätt kan jag inte låta bli att känna lite meh över de hela. De är vackert, vattenfallen är hänförande och mäktiga men jag tror tyvärr att jag fått höra alldeles för mycket gott om Iguazu falls och de klarar helt enkelt inte leva upp till hypen.

De går att läsa till sig mycket om hur storslagna fallen är men det är bara text, bäst är att ta sig dit själv vilket jag gjorde och bilda sig en egen uppfattning. Fallen är inte superstora men de passerar bra många liter vatten i varje sekund och miljön är fantastiskt. Desutom så finns möjligheten att man lyckas se en jaguar där även om chansen är ytterst liten och nej, jag såg ingen. Däremot så träffade jag på ett antal ödlor och jag träffade även på ett par näsbjörnar, riktigt trevliga och sympatiska djur.

Imorgon bli det att besöka fallen från den Argentinska-sidan, förhoppningsvis blir jag mer hänförd då. Under tiden är mitt tips att åk hit, besök fallen men försök håll ner förväntningarna,

Kommentera