Vill du köpa kokain?

Har aldrig fått frågan så många gånger om jag vill köpa kokain som här i Kapstaden. Vart jag än vänder och vrider mig på så är de på oss som hökar och vilja sälja kola, gräs eller övriga berusningsmedel. Det må bero på att vi bor precis vid en av alla stora bargator men ändå, de här är 10 gånger värre än Amsterdam.

I stort sett hela gårdagen bestod av att resa, från Livingstone till Johannesburg och sedan vidare till Kapstaden. Känns lite  bisarrt men det flyget var betydligt dyrare än flyget från Stockholm till Kapstaden men så här i efterhand, lätt värt varenda peng. Dagen idag har spenderats med att vandra runt här i de centrala delarna, känns verkligen inte alls som Afrika utan som vilken europeisk stad som helst och dessutom är det kallare här än i Zambia så perfekt acklimatisering inför att komma hem.  Kallt är dock synd att påstå att det är, skulle gissa på runt 25 grader dagtid vilket är ganska behagligt och i stort sett perfekt för att vandra runt men så fort solen går ner sjunker temperaturen nedåt 10-15 grader.

Flyget hit var för övrigt väldigt intressant, dels är det första gången jag varit med om att de uppmanade oss att inte ha på säkerhetsbältet samt inte göra någonting som kan orsaka gnistor eftersom de höll på att tanka planet. Väl framme och det var dags att stiga av så kom nästa första gångens erfarenhet, de uppmanade folket bak i planet att börja röra sig framåt då planet höll på att slå bakut, seriöst? Flygervi verkligen med Birtish airways?!?

Lite bilder från dagen, spenderade merparten av tiden i Waterfront vilket är ett riktigt trevligt område, om än lite turisigt.

Kommentera