Träffat mr Vithaj

Gick upp tidigt imorse för att lämna vårt hostel och ta oss mot kusten, siktet var inställt på att ge oss ut på sjön och dyka med vithajar. Vädret kunde inte vara bättre med blå himmel och strålande sol samtidigt som det mer eller mindre var vindstilla och vågorna var ioförsig höga men kom i lugna set. Normalt sett så brukar det vara upp till 25 pers per tur men det är lågsäsong nu och vi blev bara 14, dvs mer tid för oss i vattnet.

Ska jag vara ärlig så blev jag dock inte särskilt imponerad av det hela. Hajarna var ganska små, den största var ungefär 3m och de kunde inte bry sig mindre om oss. De simmade dock runt vår lilla bur som vi dök i och en å annan haj kom faktiskt riktigt nära, typ strök buren men hjärtat började aldrig slå snabbare för det. Drömmen hade ju varit att få se en vithaj, stor som ett hus attackera buren men nä, det får jag fortsätta drömma om. Vattnet var allt annat än varmt men våtdräkten hjälpte lite till iallafall och nu har jag badat i Atlanten i år igen.

Efter vår lilla badtur så fortsatte vi västerut och hamnade på Afrikas sydligaste punkt. Stenig strand med ett litet litet riktmärke som talade om att vi var framme och förutom att det är Afrikas sydligaste punkt så är det även här Atlanten och Indiska oceanen möts, borde hoppa i vattnet bara för att bocka av att badat i de havet också. Vi stannade här över natten och bor på ett riktigt mysigt hostel, tyvärr är det dock inget annat folk här så vi får väl se hur vi sysselsätter oss ikväll.

Kommentera