Titta, jag flyger

Är fortfarande i Livingstone och även om det börjar kännas som vi kan den här lilla ”byn” nu och hur vackra än Viktoriafallen är så finns de begränsat med saker att göra här. Oavsett så har vi inte sett fallen uppifrån luften och ja, vi valde helt enkelt att köpa oss en flygtur över fallen i ett så kallat micro aircraft. Väldigt turistigt, ganska dyrt men väl värt varenda krona för den lilla flygtid vi fick och som bonus så fick jag ratta själv ett tag, tills vi närmade oss randen till en krash och piloten tog över igen.

Ruskigt vackert och häftigt att glida runt med mer eller mindre en gräsklippare på ryggen och bara njuta, fick även se en hel del elefanter,  flodhästar och krokodiler från luften vilket var riktigt häftigt, synd att man inte fick plåta bara men jag köpte mig ett par dyra bilder som kanske kan vara kul att ha.

Kan väl inte säga att jag fått en rättvis bild av Zambia då jag bara hängt här i Livingstone men folk är trevliga, det är ruskigt billigt och det känns inte alls så osäkert som i Sydafrika. Tror inte det är en bra ide att lämna hostelet ensam kvällstid men här till skillnad mot tex Kapstaden så är sanolikheten betydligt större att jag inte skulle bli rånad.

Imorgon bitti drar vi till Botswana på jakt efter de fem stora, lär inte ha någon internet förbindelse där så jag kommer vara tyst någon dag.

Kommentera