Jag sitter här i baksätet

Idag har vi åkt mycket bil, men först körde vi en rundtur på det lokala bryggeriet i Struisbaai. I själva verket så är det ett microbryggeri och det kan väl diskuteras om de borde klassas som ett bryggeri med tanke på hur mycket de levererar idag men de håller på att flytta till nya lokaler och ölen de gör, den är riktigt god! En pale ale som det var hektiskt åtgång på igår på hostelet och som av en slump var bryggmästaren där och ja, när han såg vilka mängder vi beställde in så blev vi inbjudna till bryggeriet.

Efter en kort rundtur så satte vi oss i bilen och körde längs kusten, längs med bergen österut. Vi har svaga planer men ingenting bestämt så vi körde så långt vi känner för det och idag blev det lunch i Mossel bay och en liten rundvandring innan vi körde vidare och till slut hamnade i Knysna. Riktigt vacker natur och det påminner lite om en böjligare Skåne med stora fält som går i gult och grönt. Utbudet av djur är jag lite besviken på men jag har sett en hel drös med lustiga fåglar som jag inte känner igen, sett ett par antiloper, en babian och en hel drös med strutsar och elefanter. Den första av de stora fem är alltså avklarad som av en slump från motorvägen.

Någon körning för mig blir det dock inte utan jag sitter placerad i baksätet, orsaken är att hyrbilen hämtades ut innan jag kunde skriva på några papper men med tanke på vänstertrafiken så kanske det är lika bra. Oavsett så trivs jag ganska bra här bak, dricker öl och käkar biltong (torkat kött).

 

Kommentera