Kyoto

Man kan spendera en evighet i Tokyo utan att hinna se allt men jag har begränsat med tid och vill se mer av Japan så jag satte sikte på Kyoto. Tunnelbanesystemet må vara förvirrande men Shinkansen var riktigt bra, både lätt och smidigt att köpa biljetter och även om jag snålade och åkte andra klass så var det gott om både benutrymme och stolplats, bagage är dock inte rekommenderat men då jag reser lätt så fick min väska plats på hatthyllan utan problem. Enligt nätet så ska man kunna se Mt Fuji från tågresan men jag lyckades såklart somna, trots att min granne hade en liten bäbis i knäet under hela resan. Sammanfattningsvis kan man väl säga att det är raka motsatsen mot att åka tåg i Sverige, riktigt behagligt, smidigt och prisvärt och Japan får tio tummar upp för att de håller ordning på sina barn.

I Kyoto valde jag att ge mig i kast med Nishiki market, ungefär en gigantisk food court. På väg dit hittade jag dock ett antal tempel som jag passade på att besöka men även Shosei-en Garden. Grymt vacker park och det var så skönt att bara vandra runt i duggregnet och insupa atmosfären, lugnet och omges av höstfärgerna som man ser här, tyvärr är jag inte tillräckligt bra fotograf för att göra den rättvis men ett besök rekommenderas starkt, oavsett årstid.

Jag hann även upp till Nishiki market, mat i alla former, konsistenser och ursprung hittas i en härlig mix från 5-stjärniga restauranger till en bänk på gatan. Allting blandas med matbutiker/marknadsstånd där de säljer husgeråd. Duktig turistfälla är det men trevligt och överlag så var allt jag testade gott, fråga mig bara inte vad det var jag käkade för jag har ingen aning.

Kommentera