Dagstripp till Kamakura

Igårkväll provade vi inälvor, mage av okänt djur och jag vet inte vad vi riktigt åt mer. Förvånansvärt gott om än lite segt och när jag råkade visa lite väl mycket intresse för den där chili-soya-såsen så är det givet vad våra värdar fick för sig. Efter middagen så blev det en tur ut och leta upp en affär som sålde just denna såsen och de var inte nöjda förrän de fått köpa ett antal burkar åt oss, så är livet i Japan.

Efter att ha fått tips så bestämde vi oss för spendera dagen i den anrika staden Kamakura som i historieböcker ofta beskrivs som tidigare de facto huvudstaden, den har alltså aldrig varit huvudstad men i princip fungerat som de. Staden ligger bara 5-6mil från Tokyo vilket gör det perfekt för ett utflyktsmål för dagen och att den ligger vid havet, fylld med tempel, heliga platser och har en trevlig strand gör det hela inte direkt sämre.

En kort och snabb pendeltågstripp senare är vi på plats och vi börjar med att käka frukost. Aningen trötta på ris så beställer vi vad vi tror ä en klassisk toast och en kopp kaffe men det vi får in är är inte vad vi trott. Istället för en rostad macka eller ”två mackor med smält ost” som vanligt så får vi en närmare 5cm tjock macka som grillats lite lätt, toppad med någon form av smör/olja och vid sidan av en sallad…8h senare, jag är fortfarande mätt.

Iallafall, dagen har spenderats lallande runt i tempelområden och njutit av den makalösa utsikten samt små mysiga villagator i en ”vanlig” japansk stad, framåt eftermiddagen så gick vi ner till havet och gick en rejäl promenad på stranden precis intill stilla havet och även om det var ett fåtal surfare ute så blev jag inte direkt sugen på att hoppa i, de lär dock vara helt underbart under sommaren och för er som har varit i Barcelona, den stranden är ingenting i jämförelse.

Kommentera