Avslutning

Så närmar sig slutet för resan och självklart så lovade våra värdar att vi skulle äta avslutningsmiddag tillsammans. Japansk kultur bygger mycket på symboler och gester och jag vet inte om det var slumpen, för att det var ett bra ställe eller om det var just symboliken som gjorde att vi gick till samma krog som vi var på första kvällen. Utsidan så ser man inte att det är en restaurang om man inte verkligen vet vad man ska leta efter och på insidan så ja, svenska hälsovårdsmyndigheten hade nog haft en och annan synpunkt men trots detta så var det här som jag ätit den godaste maten jag någonsin provat och symboliken att avsluta där vi började är väldigt passande.

Våra värdar har byggt sitt varumärke på att skämma bort oss och kvällens 7-rätters meny levde verkligen upp till detta. Tillsammans med helt underbar mat så var det diskussioner och prat om allt mellan himmel och jord men när de förklarar att vi var som en del av familjen, ja då blev det nästan känslosamt.

Vår tanke att hålla oss nyktra och gå till sängs tidigt gick i kras ungefär 5 minuter efter att vi blivit hämtade på hotellet och istället för en lugn kväll så blev en hel natt först på restaurangen och sedan vidare till barer och klubb innan det var dags att åka tillbaka till hotellet, hämta väskan och ta sig mot flygplatsen. Vi var väl inte helt pigga och tänkte inte helt klart vilket jag hoppas är förstående men resultatet blev att vi hoppade på fel tåg och från att haft gott om tid på oss började vi bli oroliga om vi verkligen skulle hinna. Lite klassiskt tågstrul med förseningar (första gången i japan?!?) så sattes spiken i kistan och vi hoppade av tåget och tog en taxi istället, lite dyrare men istället för 2h tågtur så blev det 1h taxi-resa och vi hann inte lämna parkeringen förrän vi båda låg utslagna och snarkade högt i baksätet.

Fördelen med att ha varit ute hela natten innan det är dags att ta ett långflyg är att flyget går snabbt och smärtfritt, tror jag sovit bort 90% av 12h flighten

 

Kommentera