Tel Aviv, Isael

Lite lätt bakfull efter gårdagens pubvandring valde jag att packa ihop mina grejer, checka ut från hostelet och försöka ta mig till Tel Aviv, lagom till jag kom till bussstationen och vandrat igenom röntgen av bagaget och lokaliserat vilken gate som min buss går från så kommer jag på att min packning är ovanligt lätt, hmm..någonting saknas..typ min jacka. Det man inte har i huvudet får man ha i benen och efter gjort om hela proceduren och mycket senare än planerat satt jag på bussen mot Tel Aviv.

Buss resande i Israel är riktigt bra, bussarna har så klart ac, wifi, bekväma säten, går tätt och  kanske de viktigaste, det är billigt. Alternativet till buss är taxi vilket är svindyrt, delad taxi vilket är prisvärt men då måste man så klart passa tiderna och just mellan Jerusalem och Tel Aviv går det tåg, detta är dock varken snabbt eller billigt och rekommenderas endast som upplevelse i sig, ej som transportsätt.

Väl framme i Tel Aviv vandrade jag bort till mitt nya hostel som är precis het nybyggt eller om vi ska vara ärliga så håller det på att byggas just nu, känns mer som hotell än hostel och är inte särskilt mycket folk vilket är lite trist, fördelen är dock att jag har fått ett 6-bädds rum för mig själv och det känns lite lyxigt för tillfället.

Tog en kort promenad ner till stranden och skillnaden mellan Jerusalem och Tel Aviv är ungefär som dag och natt. Jag har inte sett några stora hattar och lockiga polisonger på hela dagen utan istället är det som vilken  europeisk stad som helst, det  ärvarmt, det är skönt och sandstranden är helt fantastisk även om vattnet var lite väl kallt för min smak.

Kommentera