Jerusalem old city

Jerusalem är ingen storstad som Tokyo utan mer likt Stockholm med sina blygsamma 850 000 invånare, den har dock desto intressantare historia. Enligt Wikipedia så är det en av världens äldsta städer och två länder utropat den till sin huvudstad samtidigt och som inte detta vore nog anser de tre stora religionerna Islam, Judendom och Kristendom att staden är helig, som grädde på moset så delar de olika religionerna dessutom helgedomar…kan de samsas om de? knappast

Av ovan skäl och säkert fler där till så är det inte direkt en ovanlig syn med militärer med full krigsutrustning eller poliser (jag förmodar att det är poliser) som kommer springandes med en pistol i luften, lite vilda västern är det minst sagt och under min guidade tur igenom staden så råkade vi hamna rakt i en stormning av ett hus, Bara vi turister som intresserade tittade upp och undrade vad tusan som höll på att hända så min intuition säger mig att det är en ganska vanlig syn.

Efter rundturen och när jag trodde att jag lärt mig navigera i detta myller av små gränder och takåsar så gick jag självklart vilse. I mångt och mycket så använder man taken som vägar när du vill ta dig fram snabbt och upp kom jag enkelt, men var tusan är nedgången? Yrade runt och letade ett bra tag men istället för att erkänna mitt nederlag och vända tillbaka så frågade jag mig framåt, gick förvånansvärt bra trots min bristande hebreiska och det var helt klart så nära assassins creed jag någonsin kommer att komma i verkligheten.

Kommentera