Sammanfattning av Baltikum resan

Tallin vart awesome, om än betydligt mer turistanpassat än de tidigare ställen vi besökt och detta märkes både på priser, att menyerna fanns på både engelska och svenska och stämningen i staden men likförbannat trivdes jag. Skulle jag bli tvungen att bara rekommendera en av städerna som vi besökt så är nog Tallin på sista plats dock, Vilnius är betydligt mindre och här kändes det som vi var de enda svenska turisterna över huvudtaget medan Riga är stort och något mellanläge mellan Tallins super turist inriktning och Vilnius totala avsaknad av de.

Vägnätet är överlag betydligt bättre än i Sverige och även om vissa vägar ska ha vägtullar så såg vi aldrig till några och det är lätt att köra, de flesta vägskyltar är desamma som vi använder i Sverige och om vi bortser från polackernas aningen vårdlösa omkörningar så känns det lugnt och tryggt att köra. Det jobbigaste vart att se upp för spårvagnar inne i städerna men sånt stöter man juh på här också och har man bara lite koll så är detta inget problem.

Prisläget är billigt, med svenska mått riktigt billigt. Hotell finns i överflöd och vi betalade inte många kronor per natt för schyssta hotell som låg 5-15min promenad från centrum. Att käka är ännu billigare och bli inte förvånade om ni får en 2-rätters, med fördrink för en 200 svenska.

Slänger in lite bilder från Tallin:

Kommentera